Bezoekers van de Efteling hadden beter een andere dag uit kunnen kiezen om een bezoekje te brengen aan het pretpark. De eerste herfststorm van het jaar zorgt ervoor dat veel buitenattracties zijn gesloten en het is onbekend wanneer deze weer open gaan.

Het komt niet vaak voor dat de Efteling attracties sluit vanwege het weer. De bezoeker is hier de dupe van, maar een tegemoetkoming geeft het park niet: ‘’De mensen weten wat voor weer eraan komt en we geven dat ook aan op social media en bij de ingang. Er zijn een handjevol attracties vandaag gesloten, maar de binnenattracties zijn gewoon toegankelijk’’, zo zegt een woordvoerder van de Efteling.

De Efteling meldt dat er vooralsnog geen schade aan de attracties is. De Vliegende Hollander werd vanochtend gesloten en ging daarna weer open, maar is inmiddels dicht voor bezoekers. Joris en de Draak, de Gondoletta, de Pagode, Baron 1898 en de Bob werden vanochtend allemaal gesloten door de harde wind. Fata Morgana en de Python zijn ook gesloten, maar dit heeft te maken met onderhoud aan de attracties.

Het park hoopt de attracties zo snel mogelijk te kunnen openen.