Onderweg op de fiets denk je bij jezelf, ‘Ik  wil nog een biertje voor later.’ Maar zonder rugtas heb je het nergens om in te doen, en die loodzware boodschappen tas aan je stuur is ook niet alles. Voor iedereen die zich wel eens in deze situatie bevindt is er nu de uitkomst.  Een bierverpakking die je aan de stang van je fiets kan hangen.

‘’Op een zonnige op weg met je fiets. Maar wanneer je onderweg bent, nog een biertje wil hebben, maar geen tas bij  je hebben om het mee te nemen. Zo kwamen we op het idee’ ’, vertelt Joris Oele, die samen met familie en vrienden de brouwerij Vals Nat startte. ‘’Samen met een student van de Hogeschool van Amsterdam ontworpen we het idee. Het is echter een totaal nieuw concept dus mensen kennen het ook niet. Maar als het bij een grote slijterij terecht zou komen, kan het goed werken. Het concept was ook bijna aan Heineken verkocht, maar het model paste niet in hun vulmachines.’’


Het in Amsterdam gevestigde bedrijf combineerde hun liefde voor fietsen en bier. Dat is ook terug te zien is in hun naam ‘Vals nat’, een combinatie van de wielerterm ‘vals plat’ en nat (een alternatieve naam voor bier). Dankzij het lage alcoholpercentage  maken ze zich ook niet zo ’n zorgen over risico’s die het eventueel in de hand kan werken. ‘’Na een rondje fietsen is een biertje heerlijk, en er zit ook maar 3.5% alcohol in. Studenten stappen toch ook altijd op de fiets na het drinken?’’, zegt Oele verdedigend.