Dit weekend staat voor het eerst sinds 1995 de progressieve rockband Ayreon op de planken. Normaal is het een studioband die optreden vermijdt. Ayreon is een soloproject van Arjen Lucassen.

Arjen schrijft en speelt veel muziek zelf, maar laat de zang aan zijn idolen over. De drie concerten waren binnen 48 uur uitverkocht. Arjen en 013 verwachten fans uit wel 54 landen, zelfs uit Australië. Zestien zangers en zangeressen brengen zijn muziek in de 013 tot leven, ondersteund door een band. Gijs Garenfeld van 013 zegt: “Wij zijn echt méga trots dat we deze rij shows mogen doen. Arjen is een levende legende, al zou hij het zelf in alle toonaarden ontkennen, en dat zo iemand voor zó’n exclusief project onze zaal uitkiest… geweldig.”

Discografie

De albums van Ayreon zijn te omschrijven als Rock opera’s en hebben een sciencefiction thema. De albums zijn bijna allemaal met elkaar verbonden door een verhaallijn. Onder andere Bruce Dickinson (Iron Maiden), Barry Hay (Golden Earring), James LaBrie (Dream Theater) en Tommy Karevik (Kamelot) verschenen op Ayreons platen. In 2015 bracht Arjen zijn album ‘The Human Equation’ naar theaters met een drietal shows.