Over vier weken vindt Amsterdam Dance Event weer plaats. ’s Werelds grootste dance event strijkt dan weer neer in Amsterdam met zo’n 350.000 bezoekers. Drugs is hierbij bijna ondenkbaar, en problemen liggen altijd op de loer. ‘’Door middel van preventie en veel informatie proberen we met name de buitenlandse bezoekers hier op te wijzen’’,  vertelt Floor van Bakkum van Jellinek.

‘’We delen boekjes uit en via social media wijzen we mensen erop dat ze drugs kunnen laten testen bij onze standaard service, waarvan er twee te vinden zijn in Amsterdam’’,  legt van Bakkum verder uit.
Tim Boersma, woordvoerder van ADE organisator Buma, vertelt over het beleid: ‘‘ADE is een overkoepelende organisatie. Alle feesten, festivals en lezingen vallen onder de noemer ADE. Het beleid stippelen we zelf ook niet uit. We sluiten ons aan bij het beleid van de stad Amsterdam, wat inhoud dat we een zero tolerance beleid aanhouden.’’

Ontzegging

Simpelweg betekent dit dat je de toegang wordt ontzegd als je minder  dan vijf pillen bij je hebt. Als je meer  dan vijf pillen bij je hebt krijg je ook nog een proces verbaal. ‘’De opzet van het evenement maakt het ook niet moeilijker. Ook in een gewoon weekend wordt in clubs en kroegen op drugs gecontroleerd, en dat is bij ADE niet anders’’,  sluit Boersma af.