De hoogste Europese hockeycompetitie voor clubteams, de Euro Hockey League (EHL), gaat vanaf dit seizoen experimenteren met een nieuw puntentellingssysteem. Hierdoor wordt de invloed van de strafcorner verminderd.

Voor een strafcorner blijf je een punt krijgen, bij elke veldgoal krijg je nu twee punten in plaats van één.
De EHL is na De Hockey India League, waarin ze het systeem al sinds 2016 gebruiken, de tweede competitie die deze regel hanteert.
Speler van HC Oranje-Rood en oud-aanvoerder van het Nederlands elftal Robert van der Horst heeft in India gespeeld en heeft ervaring met het puntensysteem. “Ik vind het helemaal niks. De charme van het hockey zit juist in de strafcorner. Door deze regelwijziging haal je dat weg.”

In deze sport wordt veel geëxperimenteerd en dat merkt Van der Horst ook. “De hockeysport draait een beetje door met al die wijzigingen. Telkens komt er weer een nieuwe regel bij, na een tijdje is het wel goed geweest.”

Spelregels komen en gaan in het hockey. Bekijk in de onderstaande tijdlijn welke regels er de afgelopen jaren ingevoerd of geschrapt zijn.