Open je mond tegen pesten op Snapchat

Vanochtend werd op Snapchat de filter open je mond tegen pesten gelanceerd. Met dit filter wordt aandacht gevraagd voor een game die naar aanleiding van de week tegen het pesten is gemaakt. Op maandag 18 september is de kick-off van de week tegen het pesten op het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam.

De focus van de week tegen het pesten ligt dit jaar grotendeels op online pesten. Maaike Gehlen van KRO-NCRV vertelt:  “Wij hebben ervoor gekozen onze campagne deels via Snapchat te voeren aangezien dat iets is waar onze doelgroep zeer veel gebruik van maakt.”

”De Snapchat filter maakt deel uit van een campagne die wij zijn gestart om aandacht te vragen voor de week tegen het pesten. Wij proberen aandacht te vragen voor de game die wij in samenwerking met de andere deelnemende partijen hebben gemaakt.” De game is een initiatief van onder andere KRO-NCRV, de kindertelefoon, en stichting school en veiligheid. Bij de game is lesmateriaal voor scholen ontwikkeld.

In de online game genaamd wij zijn lit kunnen jongeren met elkaar chatten op hun smartphone of tablet, ze maken hierbij pestsituaties mee in een fictieve groepsapp. Maaike Gehlen hoopt dat de middelbare scholieren door de Snapchat filter hun weg naar de game kunnen vinden.