Tilburg weer niet genomineerd als kanshebber beste binnenstad

Tilburg is wederom niet genomineerd als kanshebber voor de titel beste binnenstad in de categorie grote steden. In de jaren 2011-2013 werd Tilburg wel genomineerd,  maar viel al snel af. De steden worden beoordeeld op een aantal punten, één  daarvan is bijvoorbeeld hoeveel bezoekers de stad jaarlijks ontvangt.

Steden die niet genomineerd zijn voor de verkiezing kunnen zich inschrijven. Karlijn van Hoek van de gemeente Tilburg laat weten dat Tilburg ervoor heeft gekozen zich dit jaar niet in te schrijven. Wel is ze van mening dat Tilburg sinds 2011 een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Een medewerker van de Bistro in Tilburg aan de Hart van Brabantlaan verbaasd het niks. “We lopen wel achter als je kijkt naar andere steden, en wij krijgen naar mijn idee ook niet veel bezoekers van buiten de stad, alhoewel ik het idee heb dat Tilburg wel goed op weg is, denk bijvoorbeeld aan het opknappen van het winkelcentrum in de binnenstad.” Bewoner van Tilburg, Mart, is het hier mee eens, “in mijn ogen mist Tilburg vooral een historisch stadscentrum om de stad echt aantrekkelijk te maken voor bezoekers.” Mart woont al bijna zijn hele leven in Tilburg

Op de vraag hoe Karlijn van Hoek de toekomst van Tilburg voor zich ziet zegt ze: “Tilburg ontwikkelt zich elke dag opnieuw. Elke dag wordt  het eendje van weleer steeds meer een prachtige zwaan. Mogelijk doen we een van de komende jaren wel mee met de verkiezing van beste binnenstad.”