Annemiek van Vleuten heeft gisteren tijdens het WK wielrennen de gouden tijdrit binnengehaald. In het Noorse Bergen is het vandaag de beurt van de mannen. Tom Dumoulin wordt genoemd als een van de favorieten.

“De Nederlanders maken vandaag zeker kans”, vertelt Pim Bijl, wielerjournalist bij het AD. “Tom Dumoulin en de Australische Rohan Dennis zijn vandaag de twee grote kanshebbers.” Het parcours, dat door het Noorse Bergen gaat, is slechts 31 km lang, maar heeft een stevige klim. “Dumoulin is een goede klimmer, dus het parcours is erg in zijn voordeel. Dumoulin is licht van gewicht en hierdoor is het voor hem makkelijker om naar boven rijden.”

Kelderman start als eerste Nederlander om half vier en daarna volgt Dumoulin om vijf uur. Het is nog nooit voorgekomen dat een Nederlander wereldkampioen is geworden. “Chris Froome is ook een grote kanshebber vandaag”, vertelt Pim Bijl. Froome, winnaar van de Tour en Vuelta, wordt gezien als de grote concurrent van Dumoulin.