Beeld: animatiefilm What Else

Op het Nederlands Film Festival is van alles te zien: van speelfilms tot documentaires. Niet alleen het werk van grote filmmakers, maar ook die van filmstudenten. Elk jaar worden er een aantal eindexamenfilms geselecteerd, zoals What Else van Jelle van Meerendonk.

Een jaar geleden studeerde Jelle van Meerendonk af aan AKV St. Joost in Breda. Tijdens een masterprogramma maakte hij de animatie What Else: een korte film over het leven van een koffiezetapparaat die wanhopig wordt nadat hij zijn koffiepot laat vallen. “De meeste mensen denken dat animatiefilms alleen voor kinderen zijn. Dat is niet altijd zo”, maakt Jelle duidelijk.

Prijzen

Dit is niet de eerste keer dat een van Jelle’s films getoond wordt op een festival. In 2015 was zijn animatie A Morning Without Coffee te zien op het Nederlands Film Festival. Maar ook in het buitenland, zoals in Rusland, Polen en België. In Zwitserland won hij zelfs twee prijzen voor beste studentenfilm en korte animatie.

Jelle hoopt zijn volgende film in 2018 uit te brengen. Jelle: “What Else was voor mij een experiment, omdat het een toegankelijk verhaal is.” Slecht nieuws voor de koffieliefhebbers: er zal geen koffie in voorkomen. Hoe hij zijn koffie drinkt? “Zwart. Gemaakt met een percolator.”

Bekijk hieronder de trailer van What Else.

What Else (2016) Teaser from Jelle van Meerendonk on Vimeo.