Het drukbezochte Tilburgse hiphopfestival Woo Hah gaat zich verplaatsen naar Hilvarenbeek. Na vier edities is Woo Hah de Spoorzone al ontgroeid. Na de snel uitverkochte, vierde editie is de gemeente in gesprek gegaan met de organisatie over een nieuwe locatie. Uiteindelijk is daar het festivalterrein van de Beekse Bergen uitgekomen.

Het festivalterrein bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft een capaciteit voor 50.000 mensen, iets dat flink nodig is, omdat Woo Hah na vier edities al uit de Spoorzone is gegroeid. De Tilburgse locatie leende zich perfect voor het muziekgenre. De hotspot heeft een ietwat vervallen karakter, maar wordt opgefleurd door de graffiti. Iets wat ook een grote rol speelt in de hip-hop scene.

Ruud Lemmers, de organisator en oprichter van Woo Hah, geeft aan dat de nieuwe locatie noodzakelijk was. “De sfeer is er natuurlijk anders dan bij de Spoorzone. Van een industriële, stadse omgeving naar een plek met natuur, bomen, water en strand. Natuurlijk wel nieuw, maar we nemen ook spullen uit de Spoorzone mee naar de Beekse Bergen, zoals met graffiti bespoten barren en schotten.”

Lineup

Dat Woo Hah zijn succes niet alleen te danken heeft aan de locatie, ligt volgens Lemmers aan de artiesten die hij naar zijn festival haalt. “Ik denk dat de combinatie van grote en kleine artiesten op de verschillende podia het erg goed doet”, legt Lemmens uit.

Volgens de organisator is het kiezen van de lineup altijd een zorgvuldig proces: “Het ligt er maar net aan welke artiest er op dat moment actueel is, waar onze doelgroep en publiek op zit te wachten en wat er het financieel haalbaar is.”

Best Kept Secret

De nieuwe locatie bij de Beekse Bergen biedt ook voordelen, omdat het nu drie dagen kan duren. Best Kept Secret en Decibel Outdoors worden ook al op het festivalterrein gehouden. Op loopafstand van het terrein bevinden zich 750 kampeerplekken en 175 bungalow en chalets. Student Oktay Sari, die vorig jaar ook bij Woo Hah aanwezig was, is minder positief over de nieuwe locatie: “Tilburg was qua vervoer wel erg handig, omdat het zo dicht bij het station zat.”

De nieuwe locatie biedt dus zowel voor als nadelen voor het festival, dat één van de grootste hip-hopfestivals van Europa is. Maar de verplaatsing naar de Beekse Bergen maakt Sari niet veel uit: “Nu het verplaatst wordt naar de Beekse Bergen, zal ik nog steeds wel van de partij zijn!”

Foto: via: www.eventcenterbeeksebergen.nl