Blauw Geel ’38 is uitgeschakeld in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Tegen VVV Venlo gingen de amateurs uit Veghel met 0-3 onderuit. Ondanks het resultaat hing er een nostalgische sfeer op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel.

Authentieke sfeer
Een halfuur voor aanvang van het bekerduel was het Veghelse sportpark al goed gevuld. Alle trainingen van de jeugdelftallen moesten worden afgeblazen, zodat de club zich optimaal voor te bereiden op de eerste bekerwedstrijd in de geschiedenis van de club. Ook een Limburgse enclave uitgedost in het geel is afgereisd naar het noorden van Brabant om hun team aan te moedigen onder de kunstlichten van het Prins Willem Alexander sportpark.

Rond de klok van kwart voor acht is het tijd voor de opkomst. De spelers van beide ploegen worden warm onthaald door het publiek dat verspreid is rondom het veld. Het is tijd voor Blauw Geel ’38 zich voor te stellen aan het nationale publiek.

Al voor de rust beslist
De eerste, grote kans komt op naam van Sam Strijbosch van Blauw Geel die de bal na een vlotte counter niet langs Delano van Crooij weet te krijgen. Na vijfentwintig minuten schroeven de bezoekers uit Venlo het tempo op dat resulteert in het openingsdoelpunt van Damian van Bruggen. Vanaf randje zestien werkt de middenvelder de bal in het doel van Brahim Zaari. Blauw Geel probeert met een afstandsschot van Verbakel nog snel terug te slaan en de score weer gelijk te trekken, het schot zwaait echter voor het doel af. Vrijwel direct na de gemiste kans van Verbakel krijgt Blauw Geel de 0-2 te verwerken. Etienne Amenyido, rechtervleugelaanvaller van Duits-Togolese roots creëert zijn eigen ruimte en plaatst te bal in de linkerbovenhoek.

Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Net voor rust wordt op schitterende wijze de 0-3 op het scoreboard gezet: Kelechi Nwakali weet Terry Antonis met een haarfijne bal, vanuit het middenveld recht voor de Veghelse doelman te zetten die heel beheerst de bal over de doelman weet te stiften. Het prachtdoelpunt oogst ook applaus vanuit het Blauw Geel ’38-publiek. Vervolgens wordt er gefloten voor de rust. De spelers van Blauw Geel en VVV Venlo zoeken onder groots applaus de kleedkamers op.

De tweede helft is een stuk minder enerverend. VVV had het met de 0-3 voorsprong wel gezien en Blauw Geel kon maar met moeite een vuist maken. Naast een kopbal die voorlangs gaat van Strijbosch, een afstandsschot van invaller Mustafa Guler en tot slot een kopbal van centrale verdediger Erik van Loon weet Blauw Geel weinig kansen te creëren voor zichzelf om zijn eerste KNVB-bekerdoelpunt te maken in de clubhistorie. Na 92 minuten maakte scheidsrechter Mulder een einde aan de partij. De stunt van Blauw Geel bleef uit en VVV Venlo bekert verder.

‘De bovenliggende partij’
‘Wij kregen eigenlijk vrij snel de eerste grote kans. Als die er ingaat wordt het 1-0 en dan wordt het gevoel bij VVV ook weer wat anders. Ik wil niet zeggen dat je dan meteen wint, maar dan kan er wel iets gaan ontstaan. Even later kom je door een fantastische goal achter, dan weet je dat het moeilijk wordt. Dan voeren ze even het tempo op en wordt het vrij snel 0-2, 0-3. Dan is de wedstrijd qua resultaat gelopen.’ Aldus Niels van Casteren, hoofdcoach van Blauw Geel. ‘Na de rust probeerden we niet de 0-3 nederlaag over de streep te trekken, maar gewoon door te gaan om ons eigen spel proberen te ontwikkelen en goals proberen te maken. Na rust vond ik dat we bij vlagen zelfs bovenliggend waren, dat was heel positief. Ik vind dat in de tweede helft het verschil tussen een eredivisieploeg en een derde divisie ploeg een stuk minder zichtbaar was.’

VVV Venlo vervolgt zijn route in de KNVB-beker thuis tegen FC Utrecht. Voor Blauw Geel ’38 zit het eerste KNVB-bekertoernooi erop en zullen zich weer moeten focussen op de Derde Divisie.