Dit seizoen zal er niemand degraderen uit de Jupiler League. Dat maakte de KNVB maandag bekend na een buitengewone bondsvergadering. Clubs uit de Tweede Divisie zouden te veel problemen hebben met de licentie-eisen die de bond stelt voor promotie naar de profcompetitie.

Voor Helmond Sport is dit goed nieuws. De ‘Kattenmeppers’ staan laatste en zouden dus eigenlijk in de degradatie zorgen zitten. ”Het is voor de clubs onderin de Jupiler League wel fijn, want er zijn een hoop zorgen minder. We hoeven geen rekening te houden met degradatie”, zegt Nick de Louw, verdediger van Helmond Sport. ”Voor het publiek zal het wel minder spannend worden, al is er nog genoeg om de clubs voor te steunen. Ook al kunnen we niet degraderen, we willen natuurlijk geen laatste worden dit jaar.”

Niet de enige
Ook in andere landen kun je als amateurclubje niet de hoogste regionen halen. In de Verenigde Staten kun je bijvoorbeeld niet promoveren naar, en degraderen uit Major League Soccer. In de landen waar teams wel kunnen promoveren en degraderen gaat het niet altijd hetzelfde, hieronder zie je hoe het er in andere landen aan toe gaat.