Het is vandaag verdacht kalm aan de kust van Barcelona. De reden: deelnemers van het EK Laser Radial kregen een dag rust opgelegd van het organisatiecomité. Zij sluiten zich aan bij de algemene staking van Catalonië. Het toernooi zou vandaag eigenlijk van start gaan.

Marit Bouwmeester, meervoudig wereldkampioen en goudwinnaar op de Olympische Spelen in 2016, was niet zo blij met de beslissing van het organisatiecomité.

Teunis van der Poel, camerajournalist van de Watersportbond, zegt dat de deelnemers in principe niet worden benadeeld. “De wedstrijden die vandaag zouden plaatsvinden, worden deze week nog ingehaald, mits er geen tegenslagen meer ontstaan. Het enige nadeel is dat ze vandaag niet op het water tegen elkaar kunnen strijden.”

De deelnemers hoeven zich deze doemdinsdag niet te vervelen. “De sporters delen de dag immers zelf in.” Ze kunnen dus nog een extra uurtje trappen op de fiets of languit chillen in de bioscoop.

Wil je meer lezen over de staking, kijk dan hier,