Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de productnamen van de Vegetarische Slager een misleidende werking. De eis is dan ook dat het bedrijf zijn namen verandert. Namen als: Visvrije tonyn, Kipstuckjes en Gerookte speckjes kunnen volgens het NVWA niet meer door de beugel.

In maart 2018 moet de slager zijn namen al hebben aangepast. Veel Twitteraars hebben hier kritiek op en snappen het bezwaar niet.

De productnamen van de Vegetarische Slager zouden volgens Tjitte Mastenbroek, woordvoerder van de NVWA, in strijd zijn met de wet. Deze wet houdt in dat het verboden is om namen te gebruiken die niet aan de verwachtingen voldoen. Er zijn echter meer bedrijven die vegetarische producten met soortgelijke namen verkopen, waaronder: Vivera, Valess en Tivall, maar daar is er geen sprake van verandering. “Wij kregen een melding binnen over de Vegetarische Slager, vandaar dat alleen dat bedrijf een waarschuwing krijgt en hun namen moet aanpassen. Pas als wij een melding binnen krijgen over de andere bedrijven, gaan onze inspecteurs daar achteraan”, zegt Mastenbroek. Hij vertelt dat het aan deze bedrijven zelf is om zich aan de wet te houden. “Er zullen dus ook géén extra controles gaan plaats vinden”, aldus Mastenbroek.