De geboren Tilburger Theo Weterings volgt Peter Noordanus op als burgemeester van Tilburg. De gemeenteraad heeft hem op maandagavond 2 oktober voorgedragen voor die functie. Als het Koninklijk Besluit getekend is, staat er niets meer tussen het burgemeesterschap van Tilburg in voor Weterings.

Weterings was vanaf 2007 burgemeester van Haarlemmermeer en daar vinden ze het jammer dat hij nu niet meer in de gemeente te zien is. Zo tweet gemeenteraadslid en voormalig wethouder van Ouder-Amstel, Crys Larson: ‘’Jammer voor de AM regio; we gaan @TheoWeterings missen. Wel leuk voor hem en voor Tilburg; zij krijgen een super burgemeester!’’

Het is voor het eerst dat een VVD-man burgemeester wordt van de gemeente Tilburg. PVDA’ers Peter Noordanus, Ruud Vreman en Johan Stekelenburg waren hem voor. Eerstgenoemde was sinds 2010 burgemeester van Tilburg, maar hij stopte afgelopen maandag. Vorig jaar maakte hij zijn afscheid bekend.

Benieuwd naar de politieke carrière van de nieuwe burgemeester? Kijk dan hieronder.