Skiester Lindsey Vonn heeft de wens om het op te nemen tegen de mannelijke topskiërs in seizoen 2018/2019. Het voorstel werd afgelopen dinsdag voorgelegd aan de internationale skifederatie (FIS). Volgend jaar mei besluit de FIS of de wens in vervulling mag gaan.

De 32-jarige traint regelmatig met mannen en is vaak sneller dan een aantal van hen. Haar tijden verhouden zich alleen nog niet tot de topskiërs bij de mannen. Vonn zegt de uitdaging juist daarom aan te willen gaan en ze is niet de enige.

Voetballen tussen de mannen
Elise van Rossum (22) voetbalt al zeventien jaar bij Sport Vereniging Langbroek (SVL) in Langbroek. Ze heeft tien jaar in een jongensteams gevoetbald en speelt nu zeven jaar in een damesteam. In de motivatie van Vonn kan zij zich goed vinden: “Ik wilde me aan het niveau van de jongens kunnen tippen. Ze zijn fysiek een stuk sterker en sneller dan meiden.”

Elise denkt dat vrouwen uiteindelijk beter kunnen voetballen als ze zijn begonnen in een jongensteam. “Ik merk echt verschil met de speelsters die zijn begonnen in een meidenteam.”

Een woordvoerder van de KNVB zegt dat er steeds vaker vrouwen in mannenteams voetballen. Over ongeveer twee tot drie weken komen de exacte  cijfers hierover uit in het jaarverslag van de voetbalbond.