De Nederlandse squashbond (SBN) heeft bekend gemaakt dat ze gaan verhuizen. De bond gaat van Zoetermeer naar Amersfoort.  Daar trekken ze in bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Een proces waarmee ze sinds afgelopenvoorjaar bezig zijn. De verhuizing heeft allerlei voordelen, aldus directeur Sven Wouters (SBN).

Wouters: “Wij zijn op zoek naar goede samenwerking met een andere bond. Het fijne van de KNLTB is dat er veel overeenkomsten tussen beide sporten zijn. Op de lange termijn heeft de verhuizing voordelen voor onze leden. Wouters vertelt: “Er is dan toegang tot meer en betere kennis, unde en communicatieverbeteringDe verhuizing van Zoetermeer naar Amersfoort staat gepland in november en december.

Win-winsituatie

“De tennisbond heeft meer kapitaal n de zin van mankracht”, zegt Wouters. Dat is een voordeel voor de SBN. ntrekking heeft en win-winsituatie. De squashverenigingen zijn van oudsher commercieel. In de tenniswereld speelt de commercialisering pas de laatste jaren meer een rol. “Wij hebben hier dus meer ervaring in, zo kan de KNLTB profiteren van onze kennis erover”, vertelt Wouters.