Het laten tatoeëren van je oogbol is een van dé tattootrends op dit moment. Na het tattoo-incident van model Catt Gallinger afgelopen woensdag is er veel ophef ontstaan. Het Canadese fotomodel had op aandringen van een vriend met paarse inkt een afbeelding op haar oogbol laten tatoeëren, met een ontsteking en mogelijk permanente blindheid tot gevolg.

Een tattoo als piercing
Een oorpiercing is niet meer nodig tegenwoordig; je kunt in plaats van een oorbel gewoon een helixtattoo laten zetten. De meeste mensen laten bloemetjes of lijntjes op de rand van hun oor tatoeëren die lijken op oorbellen. Volgens Nienke Cornelissen van tattooshop Cheyenne in Druten is het toch erg verschillend. “Mensen nemen een tattoo in plaats van een oorbel omdat ze dat waardevoller vinden; een oorbel is gewoon een sieraad.” Brigitte van Gestel, tatoeëerder bij Tattooist in Tilburg, beaamt dit. “Mensen willen iets definitiefs. Bovendien vinden ze het mooier dan een oorbel.”

Glow-in-the-darktattoo
Een trend in Engeland is het laten zetten van glow-in-the-darktattoos. Deze zijn niet goed te zien overdag, maar zodra er licht op schijnt wél. In Nederland komt dit bijna niet voor. Van Gestel kan dit verklaren. “Wij hebben geëxperimenteerd met glow-in-the-darktattoos, maar het vervaagde na zes maanden al. Daarom besloten we ermee te stoppen.”