Tilburg – Het Willem II- stadion is van 4 t/m 8 oktober gevuld met hondenliefhebbers. De voetballers maken plaats voor het WK voor Herdershonden. Aan de wereldkampioenschappen doen 37 landen mee.

Door Kim Verstappen & Denyse Pfennings

De honden strijden in twee categorieën: Internationale Prüfungs Ordnung (IPO) en Agility. IPO is verdedigings/pakwerk, speuren en appèl. Agility staat voor de behendigheid van de hond. Dit jaar doet ook Elina Malmebo uit Zweden weer mee met haar hond Imzedrifts Saga. Met haar trainer Stefan Jonasson zal de Zweedse kampioen gaan strijden voor de eerste plaats.

Naast de categorieën wordt er ook gekeken naar de gehoorzaamheid van de hond en of hij snel is afgeleid. Zo zijn er harde knallen te horen tijdens de wedstrijd. Daarnaast kan een hond worden gediskwalificeerd als hij niet luistert.


Wereldkampioen 2016 Vaclav Ouska uit Tjechië