Netlfix heeft aangekondigd de abonnementsprijzen te gaan verhogen. De abonnees met een abonnement kunnen op 19 oktober een bericht ontvangen van de abonnementendienst. De prijzen gaan omhoog met een of twee euro, afhankelijk van het abonnement dat je hebt.

De verhoging zou zijn ingevoerd om zo meer geld te kunnen investeren in nieuwe series en films. Netflix heeft al wel te maken gehad met een tegenvaller. Afgelopen zomer kondigde de abonnementendienst al aan dat alle Disneyfilms zullen verdwijnen. Disney gaat namelijk volgend jaar zelf een onlinevideodienst beginnen. Vanaf 2019 zullen er geen nieuwe Disneyfilms meer op Netflix te zien zijn.

Slecht nieuws voor Netflix, maar wellicht profiteert Videoland hiervan. Op Twitter zijn al verschillende mensen die aangeven over te stappen op Videoland als reactie op prijsverhoging van Netflix. Videoland biedt onder andere 728 Nederlandse films en series aan, waaronder tv-programma ‘Dance, dance, dance’ en soapserie ‘goede tijden, slechte tijden’. Daarnaast heeft Videoland bijna net zoveel internationale titels.