Zaterdag 7 oktober wordt er voor de vierde keer een blindrun georganiseerd in Doorn. De bedoeling van de run is om duo’s te lopen: de één slechtziend of geblinddoekt, de ander met een goed zicht. Met als doel om geld in te zamelen voor het onderwijs van slechtzienden.

Dat is volgens communicatieadviseur Annemijn Zumbrink niet het enige doel van de run. “Ook de impact van een visuele beperking willen wij zo onder de aandacht brengen. Daarom wordt er ook in duo’s gelopen, dan worden de mensen er bewuster van hoe het is om een slecht tot geen visueel zicht te hebben.”

Sporten met een visuele beperking wordt zo ook onder de aandacht gebracht. “Slechtzienden mogen vaak niet aansluiten bij een sportvereniging. Met de run willen we bereiken dat sporten en slecht zien echt wel samen gaan”, vertelt Zumbrink.

De bedoeling van de run is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een project waarmee Vereniging Bartiméus Sonneheerdt het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen wil verbeteren. Hiervoor moeten de deelnemers sponsors zoeken om zichzelf te laten sponsoren. Het project steunt lesmateriaal met geluid om slechtzienden kinderen een kans te bieden om te leren met een manier die bij ze past.

Aan de start van de blindrun staan paralympisch gouden medaillewinnaar Vincent ter Schure, Invictus Games goudenmedaillewinnaar Daniël Knegt en leden van het Korps Mariniers om de Blindrun nog meer kracht bij te zetten.