Zlatan Ibrahimovic staat sinds april langs de kant bij Manchester United door een knieblessure. Lange tijd was het stil rondom de spraakmakende Zweed, maar hij staat weer in de spotlight met zijn nieuwe aankoop: een paard.

Hij investeert al in parfum, sportkleding en eSport. Nu kan er een edele viervoeter toegevoegd worden aan het rijtje, verkocht door de Achterhoekse spring- en handelsstal Geerink. Dit zes jaar oude springpaard gaat rijden onder begeleiding van Michol Del Signore, een Italiaanse amazone. Een slimme investering of geschifte geldspenderij?

“Het is alleen een goede investering als hij er zelf op rijdt of een ruiter kiest die vaardig is in het zadel,” vertelt Johan Heins, selecteur voor het Springpaarden Fonds Nederland. In dit geval hebben we het over de 27-jarige amazone Michol Del Signore, die als 1078ste op de ranglijst staat en 11 van de 364 gereden wedstrijden heeft gewonnen.

Over hoeveel Ibrahimovic voor Grande Dieni heeft betaald, wil Sander Geerink niets kwijt.