Een bezoekje aan de dierenarts, je weet wat dat betekent: een lege portemonnee. Dierenartsen vragen torenhoge prijzen voor hun diensten. Dierenartskiezen.nl heeft daar een oplossing voor: hier kan je je huisdier, behandeling en plaats ingeven en dan calculeert de site wat de goedkoopste behandeling is en bij welke kliniek.

Maar heeft een goedkoop bezoekje aan de dierenarts wel dezelfde kwaliteit als een sterrenkliniek? Volgens dierenartsassistente Shelley van der Laar is dat in de meeste gevallen niet het geval.  “Omdat het goedkoper is, vervallen een aantal werkzaamheden. Bijvoorbeeld: goedkope klinieken hebben vaak niet iemand die de narcose bewaakt tijdens een operatie. Daardoor gaat de kwaliteit van de zorg naar beneden.” Medicijnen die van tevoren zijn ingekocht zijn wel van ongeveer dezelfde prijs. Het gaat vooral om de zorg die dieren krijgen van artsen en assistenten. “In sterrenklinieken is de zorg intensiever en wordt er beter gelet op het welzijn van het dier”.

Toch is het geen probleem om naar een goedkopere kliniek te gaan als je alleen een prikje gaat halen. “Kleine ingrepen zoals prikjes, kunnen prima worden gedaan in goedkopere klinieken”, volgens van Laar.