In een interview met de Financial Times heeft de topman van Ikea, Torbjörn Lööf, aangekondigd dat het merk in de toekomst spullen wil verkopen via andere webshops.

Momenteel verkoopt Ikea haar producten alleen via hun ruim 400 winkels en hun webshop. De verkooppunten bevinden zich nu in Europa, Noord- en Midden-Amerika, het Midden-Oosten, Azië en Australië.

Media Franchisor Josefin vertelt dat Ikea altijd nieuwsgierig is naar hoe zij hun markt nog groter kunnen maken. “Een onderdeel hiervan is dat we gaan starten met een pilot om zo onze producten te verkopen via andere online webshops.” De pilot zal begin 2018 starten.

Mogelijke namen worden vanuit Ikea niet genoemd. “Ook is er nog niet bekend op welke markt wij onze producten willen gaan verkopen”, vertelt de Media Franchisor. Het AD meldt in hun artikel mogelijke namen als Amazon en Alibaba.