Amsterdam heeft de overleden burgemeester Eberhard van der Laan een groots afscheid gegeven. Vele mensen kwamen naar het Concertgebouw om een laatste eer te bewijzen aan Van der Laan, die 5 oktober op 62-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

De geboren Leidenaar overleed in zijn ambtswoning. De geliefde burgemeester overleed aan de gevolgen van kanker op 62-jarige leeftijd. Hij laat zijn vrouw en vijf kinderen achter.

Op verzoek van minister-president Mark Rutte hangen vlaggen half stok. Morgen, de dag van de uitvaart, wordt op alle hoofdgebouwen van de Rijksoverheid de Nederlandse vlag half stok gehangen. Naast dit gebaar, rijden ook alle politie- en brandweerwagens vandaag en morgen met een rouwlint rond.

In het Concertgebouw van Amsterdam was de gelegenheid om afscheid te nemen. Veel Amsterdammers maakten hier gebruik van. Ook was er de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen. Vrijdag zal in besloten kring afscheid worden genomen van de burgemeester. Allereerst zal er een afscheidsplechtigheid zijn in het Concertgebouw, daarna volgt zijn begrafenis.