Hanne van Aart wordt burgemeester van Loon op Zand, terwijl ze pas 32 jaar jong is. Ze werd gekozen uit 42 sollicitanten. “Ik was echt overdonderd toen ik het hoorde”, vertelt Van Aart.

Toen Hanne van Aart klaar was met haar studie, koos ze er bewust voor om een politieke carrière na te jagen. “Ik dacht toen, als ik ooit een doel zou nastreven, zou ik graag burgemeester willen worden”, licht Van Aart toe.

Vacature

Van 2010 tot 2014 was Van Aart raadslid voor de VVD in Heusden. In 2014 werd ze wethouder van dezelfde gemeente. De gemeentes Heusden, Waalwijk en Loon op Zand werken vrij nauw samen. Toen de vacature langs kwam van Loon op Zand, moest ze reageren.

Vereerd

Van Aart had niet verwacht dat ze werd uitgekozen. “Ik wilde ooit burgemeester worden, maar het stond niet op m’n planning.” Ze voelt zich enorm vereerd dat ze de rol van burgemeester mag invullen. “Ik ben pas drieënenhalf jaar wethouder, dus ik heb niet de meeste ervaring.” Doordat ze wethouder was, kende ze de gemeente wel goed.

Jongeren

Met haar leeftijd hoopt ze jongeren meer te betrekken bij de politiek. “Politiek is allesbehalve saai en suffig, dat wil ik laten zien”, maakt Van Aart duidelijk. Ze heeft ook een paar tips voor jongeren die erover dromen om burgemeester te worden: “Ga vooral opzoek naar een partij waar je je prettig voelt. Schroom vooral niet om rond te kijken en vragen te stellen.”