De penalty die viral ging

Discussie over de geldigheid van de goal

Eens in de zoveel tijd zien we een filmpje zoals de bovenstaande op sociale media verschijnen. In de comments ontstaat dan vaak een discussie. Mogen deze penalty’s wel geteld worden als doelpunt? Het argument tegen is: Als de bal niet meer voorwaarts gaat, is de penalty voorbij.
Die discussie is nu voor eens en altijd voorbij, voormalig top scheidsrechter Mario van der Ende boog zich over deze kwestie en legt uit. “In de spelregels staat dat de strafschop zijn uitwerking heeft gehad als de bal niet langer beweegt, buiten de lijnen gaat of als de scheidsrechter fluit voor een overtreding. De scheidsrechter in dit filmpje heeft dus juist gehandeld.”

Bekijk anders deze klassieker, waar de Marokkaanse keeper Khalid Askri iets te vroeg juichte.