Oud-Feyenoorder Hans Kraay senior is afgelopen vrijdag 27 oktober op 81-jarige leeftijd overleden. Kraay senior stond vooral bekend om zijn voetbalprestaties, maar is daarnaast ook werkzaam geweest als trainer en was ook veel te zien op televisie.

Reacties op het overlijden van Hans Kraay sr.

Seniors’ zoon Hans Kraay junior reageerde bij De Tafel van Kees voor de eerste keer op het overlijden van zijn vader. “Voor mijn vader is het beter, maar voor mij niet”, vertelt hij.

Johan Derksen en Kraay senior zaten geregeld samen aan tafel bij Voetbal Inside. Derksen kende hem dan ook goed en reageert in Dit is de Dag op zijn overlijden. Derksen noemt hem een: unieke man, maar ‘zijn karakter stond hem vaak in de weg’.

Hans Kraay senior was een geliefde man in de voetbalwereld. In een video van FoxSports reageren ex-teamgenoten en oud-voetballers die getraind werden door Kraay senior met lovende woorden. “Ik heb heel veel opgestoken van Hans Kraay”, vertelt André Hoekstra. Hij speelde bij Feyenoord in de tijd dat Kraay daar trainer was. Ook Hugo Hovenkamp werd getraind door de oud-voetballer: “Hij was een van de beste trainers die ik ooit heb gehad.”