Spelletjes spelen via internet, wie deed dat nou niet? Op Habbo Hotel, speeleiland en goSupermodel waren veel kinderen te vinden. Dit zijn echter nog de ‘normale’ spellen, je hebt namelijk ook nog de categorie: bizar en gevaarlijk. De Blue Whale challenge, Chocking game en het feeënspel zijn een van de meest gevaarlijke spellen die kinderen spelen.

Volgens kinderpsycholoog Camiel van den Hout ligt het probleem bij het feit dat pubers bij een groep willen horen: “Ze hebben het gevoel dat ze niet gezien worden en zijn dan ook bereid om dit soort gevaarlijke spellen te spelen.” Bij de spellen is het meestal de bedoeling om gewond te raken. Zo moet je bij de Blue Whale Challenge een walvis in je arm snijden: “Je hebt kinderen die op een gegeven moment niet meer zoveel om hun lichaam geven of niets meer voelen. Ze gaan zichzelf dan snijden om weer gevoel te krijgen, maar soms ook als straf voor zichzelf.”

De kinderpsycholoog zegt wel dat niet elk kind vatbaar is voor de groepsdruk die op deze bizarre spellen ligt: “Ik denk dat het een spel is wat openstaat voor jongeren in de maatschappij die de grenzen willen verleggen. ‘Wat houdt dit spel precies in en hoe ver kan ik gaan’ spookt vaak door hun hoofd. Echter zullen veel kinderen niet verder gaan dan deze gedachte.”

Feeënspel

Een 5-jarig meisje uit Rusland was groot fan van de serie Winx Club en wilde daarom graag zelf ook een fee worden. Via een site kwam ze bij een feeënspel waardoor ze zelf een tovergodin zou kunnen worden. Echter heeft dit spel een heel ander doel: het ombrengen van kinderen.

Omschrijving van het spel
‘Rond middennacht, wanneer iedereen slaapt, vraag ik je om uit bed op te staan en drie keer rond je kamer te lopen. Zeg dan de magische woorden “Alfey koninkrijk, lieve kleine feetjes, geef me de kracht, ik vraag het je.” Ga dan naar de keuken, heel stilletjes zodat niemand het hoort want anders verdwijnt de magie van de woorden. Doe het gas aan op alle gaspitten, maar steek geen vuur aan. Je wil geen brandwonden oplopen toch? Ga dan weer slapen. Het magische gas zal naar je komen, je ademt het in tijdens je slaap en dan als je ’s morgens wakker wordt zeg je “dank je Alfeya, ik ben een fee geworden” en zo word je een echte vuurfee.’

Vijf bizarre en gevaarlijke internetspellen waarbij kinderen gewond raakten

Jammer genoeg zijn er buiten dit feeënspel nog veel meer andere spellen waarbij kinderen gewond raakten. In de tool hieronder lees je welke andere bizarre internetspellen bestaan en wat ze precies inhouden.