De Amsterdamse Pindakaaswinkel presenteerde vandaag de duizend euro kostende pot. De ongewone pindakaas, gemaakt met zwarte truffel en bladgoud, is vanaf vandaag verkrijgbaar. De opbrengst van de pot gaat naar het goede doel, Cool Earth, om ontbossing tegen te gaan.

“Onze basispindakaas bestaat alleen uit pinda’s en kokosolie, we maken geen gebruik van palmolie of enige toegevoegde suikers. We gebruiken Argentijnse pinda’s die wat voller zijn dan bijvoorbeeld de Afrikaanse pinda’s. Argentijnse pinda’s groeien onder de grond in tegenstelling tot de Afrikaanse die, net als aardbeien, boven de grond groeien”, legt Relatiemanager van De Pindakaaswinkel Bas de Koeijer uit.

“Met onze producten zijn we bewust bezig met het milieu, waarbij de reuze pindakaaspot nog een steentje bijdraagt.”

Michiel Vos begon De Pindakaaswinkel aan zijn keukentafel, waar hij verschillende smaken met pindakaas combineerde. In het Oosterlijk-havengebied van Amsterdam kreeg de winkel zijn eerste vormen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Daarnaast hebben ze verschillende verkooppunten in het land, een online-webshop en een eigen verwerkingsfabriek.