Een historische winst voor de Houston Astro’s. Zij wonnen woensdagnacht in Los Angeles de World Series van het honkbal. De Los Angeles Dodgers werden verslagen met 5-1 en dus mogen de Astros zich voor het eerst landskampioen noemen.

De World Series, zoals de competitie genoemd wordt, speelt volgens het ‘best of seven principe’. Omdat de Dodgers en de Astros beide al drie wedstrijden gewonnen hadden, kwam het aan op een zevende allesbeslissende wedstrijd. De Astros maakten al vroeg in de wedstrijd het verschil. Alle vijf punten werden tijdens de eerste twee spelperiodes behaald.

Maar wat hebben de Texanen nu precies gewonnen? ’’Het is het allerhoogste wat je kunt behalen en is voor een stad vergelijkbaar met het winnen van een Champions League of een landstitel. Het is namelijk letterlijk een trofee waarmee jij je wereldkampioen mag noemen,’’ aldus Justin Kevenaar van AmerikaSport.nl.

De Astro’s zijn dus de beste. Nu staan ze voor de lastige opgave om dit zo te houden. ‘’De Astro’s mogen zich nu één seizoen lang het beste team ter wereld noemen en gaan één van de moeilijkste dingen proberen die er in Amerikaans honkbal te doen zijn: twee (of meer) kampioenschappen op rij winnen. Dit gebeurde voor het laatst in 2000: de Yankees. Drie op rij,’’ aldus Jasper Roos van SportAmerika.