Influencers zijn helemaal hot. Vooral onder de jeugd zijn de online contentmakers erg geliefd. Vloggen als Monica Geuze, beatytoturials maken als Mascha Feoktistova en bakken als Tanya Burr, de ultieme meisjesdroom toch? Belgische Instagrammer Alice de Ley en Nederlandse Youtuber Eline Oei vertellen de ins&outs.

Met haar ruim 33.000 volgers op Youtube mag de 17-jarige Eline Oei zich een echte influencer noemen. Haar carrière op Youtube startte op haar veertiende met video’s over kleding, DIY (do it yourself) en koken. “Mijn familie heeft mij vanaf het begin gesteund met mijn online carrière.”

Rechtenstudente Alice de Ley (23) is naast haar studie heel druk met haar carrière op Instagram. Op dit kanaal zijn er ruim 15.000 mensen die haar op de voet volgen. Naast Vlaamse volgers heeft ze ook een deel Nederlandse volgers. “Je merkt dat Nederland voorstaat op België, wat influencers en social media betreft.”