Heb jij een briljante oplossing voor een probleem waar iedereen tegen aanloopt? Dan is het misschien een goed idee je daarin te verdiepen. Je bent namelijk niet de enige. In één jaar zijn er twintig procent meer startups in Tilburg en dat is niet de enige stad in Brabant die zich rijk kan rekenen.

Jan Willem Nas, ondernemersadviseur gemeente Tilburg, deelde de cijfers van de Kamer Van Koophandel en brabantstart.nl via Twitter. “Startups stimuleren de lokale- en regionale economie en zorgen voor meer banen en stageplekken.”

Goede zaak
Starterslift is het eens met Jan Willem Nas. Nathalie van de Vijver, hoofd communicatie, vindt het een belangrijke en goede zaak. “De impact van startups is groot, want innovatie is de motor van de economie. In 2016 hebben deelnemers aan het Starterslift programma gezamenlijk een omzet gedraaid van ruim 67 miljoen euro en 887 arbeidsplaatsen gerealiseerd. Daarnaast komen er in de maatschappij steeds meer slimme oplossingen, zoals producten en diensten, voor problemen.”

Risico
“Het starten van een startup brengt een hoog risico met zich mee. Daarom is timing heel belangrijk. Verder moet je ook bedenken hoe je een bepaald probleem op kunt lossen, of er klanten voor zijn, hoeveel zij ervoor willen betalen en of ze jou ervoor willen betalen.”