Klaverjassen sterft langzaam uit. Het kaartspelletje wat ooit zo populair was wordt nu alleen nog maar gespeeld door senioren. Studenten interesseert het niks. Maar is dit wel zo?

Er zijn nog enkele studenten die nog steeds vol passie het kaartspelletje spelen. Zo ook Rick Veldman (25), hij schreef een artikel over klaverjassen.

Interessant

Klaverjassen is niet iets wat je snel associeert met studenten. Volgens Rick is er wel een toevoeging die het voor hen wat interessanter maakt. “Voor studenten is de naakt kruipenregel een leuke toevoeging, omdat dat de inzet (risico’s) aanzienlijk verhoogt. Klaverjassen is in mijn ogen de ideale manier om een biertje te drinken met vrienden op een loze vrije avond.”

Charme

Bij de vriendenkring van Rick ontbreekt het niet aan spelers. Er zijn altijd genoeg mensen om een viertal te kunnen vormen. Toch heeft hij het idee dat klaverjassen vaak nog als ‘oubollig’ wordt gezien, iets waar hij het niet mee eens is.

“De charme van het klaverjassen is dat het tactisch is, maar ook niet té. Daarom kan je tijdens een spelletje prima converseren over van alles, grappen maken, elkaar belachelijk maken en toch een kaartje blijven leggen,” aldus Rick.

Volkskrant

De Volkskrant deed onderzoek naar hoe vaak mensen per maand online zochten naar klaverjassen en online klaverjassen. Hieruit blijkt dat de zoekresultaten sinds 2006 flink zijn gedaald. Ook het aantal leden van klaverjasclubs flink is afgenomen.