Onze hoofdstad telt sinds afgelopen maand een nieuwe attractie: This Is Holland. De attractie in Amsterdam-Noord is een combinatie van een achtbaan en een bioscoop en laat je over stad en natuur van Nederland vliegen. Commercieel directeur Joost van Berkel: “We hopen dat iedere bezoeker drie dingen meer weet over Nederland en fan wordt van ons land.”

In negen minuten komen meer dan twintig verschillende locaties voorbij waarbij letterlijk al je zintuigen worden geprikkeld. Door de intensieve ervaring kan de tien meter boven de grond soms als kilometers voelen. Als toevoeging zijn er meerdere voorstellingen over Nederland bij te wonen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ook kun je op verschillende manieren je kennis over ons koude kikkerlandje testen en bijspijkeren.

In 1,5 jaar tijd is 32 uur aan beeldmateriaal opgenomen met een helikopter. Maar negen minuten (!) hiervan zijn opgenomen in de vlucht. Om de ervaring te versterken wordt gebruik gemaakt van een rooster waar wind, water en geur doorheen blazen. Echt Brabants is de achtergrondmuziek, die is namelijk gemaakt door Rene Merkelbach, bekend van de Eftelingmuziek.