‘De jeugd heeft de toekomst’, zo luidt de uitdrukking. Zo ook bij Manchester United, waar talloze talenten jaarlijks de jeugdopleiding doorlopen en ooit hopen door te breken in het eerste elftal. Deze mogelijkheid is niet voor iedereen weggelegd, alleen zij met het grootste talent zullen de top bereiken.

In 2008 werd een nieuw aanstormend talent aan het publiek van de Mancunians voorgesteld: Danny Welbeck. Op 17-jarige leeftijd brak hij door in het eerste elftal. Maar waar liggen zijn roots? Verrassingsgewijs groeide er in diezelfde wijk een speler op die, in het jaar van Welbeck’s debuut, al tien seizoenen volmaakte bij de Red Devils. Zijn naam? Wes Brown. Bekijk hieronder de video over de wijk waarin ze beide opgroeiden.

Withington: waar Wes Brown en Danny Welbeck opgroeiden from Sem Kempkes on Vimeo.

Er zijn weinig spelers die bij debuutwedstrijden zodanig hun visitekaartje afgeven als Marcus Rashford dat deed in februari van 2016. Onder Nederlandse oefenmeester Louis van Gaal maakt hij zijn debuut in de Europa League wedstrijd tegen FC Midtjylland en weet direct twee keer het net te vinden. Het daaropvolgende weekend scoort hij bij zijn Premier League-debuut. Hij is meteen een publiekslieveling. Bekijk hieronder de video om meer te weten te komen over de grauwe wijk waar hij zijn eerste stappen zette op weg naar Old Trafford.

Rashford’s roots in Wythenshawe from Sem Kempkes on Vimeo.


Bronnen:
0:33. Photo by Alex Livesey/Getty Images.
0:34: Squawka Football Images