Heel Nederland belegt meer. Het aantal huishoudens dat belegt, is gestegen met 14 procent. Dat zijn ongeveer 1,4 miljoen particulieren. Dat blijkt uit een onderzoek van Kantar TNS. Ook jongeren beleggen steeds vaker.

Het is een gevolg van de lage rente op het spaargeld. Sinds de rente in 2016 structureel onder de 1 procent daalde, is de beleggende groep fors gaan groeien. In 2016 steeg het aantal beleggers ook al met 9 procent.

“De beurs heeft de laatste tijd vooral positieve stijgingen meegemaakt, daardoor nemen de beleggers toe. Doordat beleggers toenemen, denken mensen dat het risico niet zo groot is”, vertelt Reg van Steen, senior client director bij Kantar TNS. “Er is wel iets van verjonging. Omdat je tegenwoordig beheerd kunt beleggen ligt de drempel lager, daardoor is het makkelijker om met beleggen te starten”, legt hij uit.