Dominik komt van de universiteit af, maar merkte dat het toch niet iets voor hem was. Hij wil gewoon graag bezig zijn en dingen doen. Laat je dan net bij de opleiding Journalistiek op het goede adres zijn …

Naam: Dominik Morawiak
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Gameren
Studie: VWO

Waarom heb je interesse in de journalistiek?
“Ik heb eigenlijk al heel lang interesse in het nieuws en nieuws maken. Ik heb eerst twee maanden op de Radboud universiteit in Nijmegen Bedrijfskunde gestudeerd, maar dat vond ik toch te theoretisch. En toen ik ooit die studiekeuze moest maken heb ik eerlijk gezegd alleen bij universiteiten gekeken, omdat er veel werd gezegd dat het anders zonde was van mijn VWO als ik een HBO studie zou doen. Maar dat is dus niet heel goed afgelopen en kreeg dus toch een beetje spijt dat ik niet bij HBO studies heb gekeken. En aangezien ik een brede interesse heb en ook graag met nieuws bezig ben, leek dit mij wel wat.”

Als we je nu op pad zouden sturen, met wat voor verhaal zou je dan terugkomen?
“Uhm moet ik even denken wat een beetje actueel is. Ik denk dat ik iets over Spanje zou doen. Met dat gedoe met Catalonië enzo. Ik zou er dan video- en schrijfproductie van maken.”

Wie is jouw journalistieke voorbeeld?
“Ik heb niet per se een voorbeeld. Wel volg ik graag nieuws. Maakt dan niet uit of dat RTL nieuws is of NOS. Je ziet wel verschil tussen die twee en dat vind ik ook erg interessant.”