De Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) stroomt al aardig vol tijdens de open dag. Ook Floor is er al vroeg bij. Samen met haar moeder kijkt ze rond wat de FHJ allemaal te bieden heeft. Wat voor verhalen ze precies wilt maken weet ze nog niet, maar dat het over mensen moet gaan weet ze zeker.

Naam: Floor
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Veldhoven
Huidige opleiding: Havo 5

Waarom ben je naar de open dag gekomen?
“Ik ben mij nog aan het oriënteren. Journalistiek lijkt mij heel interessant. Op school zijn we bezig geweest met een studiekeuzetest. Daar kwam niet per se journalistiek uit, maar toen ik verder ging kijken, kwam ik hier toch op. Verder ben ik ook van plan Pedagogiek te bezoeken en vorig jaar heb ik HRM al bekeken.”

Waarom heb je interesse in de journalistiek?
“Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met mensen en verhalen schrijven is echt iets wat mij boeit. Ik weet nog niet of tv of radio mijn voorkeur heeft, want presenteren is niet echt mijn ding.”

Als we je nu op pad zouden sturen, met wat voor verhaal zou je terugkomen?
“Dat vind ik nog lastig. Ik heb nu nog geen idee eigenlijk.”