Waar sommigen nog twijfelen, weet Stefan het vrij zeker: journalistiek is wel wat voor hem. Na een aantal tussenjaren denkt hij nu de studie gevonden te hebben die bij hem past. Het schrijven zit hem dan ook in het bloed. 

Naam: Stefan Verhoeven
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Uden
Opleiding: Havo

Waarom ben je naar de open dag gekomen?
‘’Op internet heb ik gelezen welke eigenschappen een journalist moet hebben. Daar herkende ik mij wel in. Zo stond er bijvoorbeeld dat je een brede interesse moet hebben. Dat heb ik altijd al gehad. Ook hou ik van schrijven. In mijn tussenjaren heb ik een cursus scenarioschrijven gevolgd, en momenteel werk ik aan mijn eigen boek.’’

Wie is jouw journalistieke voorbeeld?
‘’Mijn voorbeeld is eigenlijk geen journalist, maar een schrijver: George RR Martin. De serie Game Of Thrones zijn gebaseerd op de boekenserie ‘Het Lied van IJs en Vuur’, die hij geschreven heeft.

Als we je nu op pad zouden sturen, met wat voor verhaal zou je dan terugkomen?
‘’Je komt hem waarschijnlijk niet op straat komen, maar het liefste zou ik George RR Martin interviewen. Dan vraag ik hem wanneer zijn volgende boek uitkomt. Daar doet hij inmiddels al 6 jaar over.’’