Cryptocurrency is hip. De bitcoinkoers steeg deze week tot boven de 14.000 dollar. Waar het eerst een speelveld voor de slimmeriken was, lijkt nu iedereen aan de digitale munt te beginnen.

Veel mensen stappen in, maar er is ook nog veel onduidelijkheid. We zetten het allemaal op een rijtje in deze infographic.

Loading...

Loading…

De wereld van cryptomunten is best wel ingewikkeld. Dit zag de Tilburgse student Robin Heester ook. Hij is al zo’n anderhalf jaar bezig met de digitale valuta. Binnenkort wil hij ook cursussen gaan geven over bitcoin.

“Anderhalf jaar geleden ben ik het voor het eerst tegen gekomen. Ik ben nu bezig om cursussen voor mensen op te zetten”, aldus Robin. Als je met deze munt wil beginnen is het slim er wat meer over te weten. “Het is een beetje te vergelijken met wiskunde. Daar kan je ook niet beginnen met heel moeilijke dingen. Je moet eerst een plus een leren en dan bouw je verder.”

Nog meer weten? Op blockchainstories.com  schreef Robin meer over bitcoin.