Afgelopen zondagavond en in de nacht van maandag op dinsdag zijn er in Geldrop wéér twee auto’s in brand gestoken. Een​ brandstichter is al langere tijd actief in Geldrop, de verantwoordelijke persoon achter de branden is nog niet opgepakt.

Lydia Dalhuisen is psychologie docente bij Utrecht Universiteit. Ze heeft meerdere boeken geschreven over pyromanie. In haar boek ‘Brandstichters onder vuur’ profileert ze verschillende brandstichters. Dalhuisen heeft in haar onderzoek honderd strafdossiers van veroordeelde brandstichters geanalyseerd en ingedeeld in vijf subgroepen: vandalistische brandstichting, gestoorde brandstichting, brandstichting als relatiedelict, opportunistische brandstichting en brandstichting vanuit verlangen of zuchtigheid. Pyromanen vallen in de laatste, en kleinste, categorie.