De meest opvallende conclusie van de groepsfase in de Champions League: grootmacht Atlético plaatste zich niet. Volgens VI-sportredacteur Arjan van den IJssel is dit geen onoverkomelijk nieuws. ‘Voor Diego Simeone heeft het geen consequenties, die heeft de laatste jaren namelijk fantastisch gepresteerd.’

De onlinecoördinator van Voetbal International vervolgt dat ook op financieel vlak dit de club waarschijnlijk geen parten gaat spelen. ‘De meeste grote clubs van dit formaat begroten niet dat  ze ieder jaar zullen overwinteren,’ aldus Van den IJssel.

”Dat de Spaanse grootmacht er dit keer dus na de winterstop niet bij is, zal waarschijnlijk geen grote impact hebben op  het beleid van de club.”

Onoverkomelijk

Tijdens de ontknoping dinsdagavond speelde Atlético in Stamford Bridge (1-1) tegen Chelsea terwijl AS Roma in eigen huis met 1-0 won van Qarabağ.

Ook nu hield Atlético het heft niet in eigen hand door slechts gelijk te spelen. Als de club namelijk zou hebben gewonnen van Chelsea, waren ze zowel bij een verlies als een gelijkspel van AS Roma (tegen Qarabağ) zeker van een plek in de achtste finales geweest. Bij een gelijkspel tussen die twee had Atlético met een gelijk puntenaantal niet op basis van doelsaldo maar op basis van onderling resultaat de tweede plaats van AS Roma afgenomen.


Zijden draadje

Echter hing de toekomst van ‘Los Colchoneros’ in dit toernooi volgens Van Den IJssel – alvorens de wedstrijd – al aan een zijden draadje. ‘’In een poule als deze kan het goed zijn dat je derde eindigt, al hoopte Atlético stiekem wel op een plek boven Roma. Eigenlijk is het al in de vijf voorgaande wedstrijden misgegaan en ik verwacht niet dat ze dit in de laatste wedstrijd nog recht kunnen trekken.’’