Volgens Tweakers-reviewer Chris Boesder is het niets nieuws dat smartphones van Samsung na drie jaar geen nieuwe updates meer kunnen voltooien. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving vandaag. Boesder zegt dat modellen al jaren niet meekunnen in het voltooien van de nieuwste updates. Dit kan akelige gevolgen hebben voor de consument.

Toch zijn niet alle gebruikers van de Samsung van plan drastische maatregelen te nemen. André de Waard, student en gebruiker van de serie S7, wil zijn telefoon nog behouden tot zijn abonnement afgelopen is: “Ik ben niet bang dat er grote risico’s aan zullen zitten.” Terwijl dit toch vervelende gevolgen kan hebben. “Wanneer een mobiel apparaat een update niet meer aankan, is er een grote kans aanwezig dat de veiligheid en privacy van je telefoon achteruit gaat. Zeker voor apps zoals als internetbankieren kan dit gevaarlijk zijn”, zegt Broesder.

“Apple lukt het over het algemeen om haar toestellen een klein aantal jaar langer te gebruiken voor nieuwe updates, maar uiteindelijk ben je gewoon aan een nieuwe telefoon toe”, vertelt de reviewer. “Op dit moment is Pixel – een productie van Google – de enige smartphone die bedoeld en bestand is om vanaf het begin af alle updates te weerstaan.”

Ondanks alles denkt de medewerker van Tweakers niet dat Samsung de prijzen voor het toestel zal verlagen. “Deze openbaring voor de buitenwereld is binnen het bedrijf allang bekend en een goede tactiek is om met een nieuwe, betere smartphone te komen.”