Op maandag was het paniek geblazen op het busstation in Tilburg en omstreken: de bussen reden niet meer. Vele mensen stonden teleurgesteld in de sneeuw. De keuze om de bussen naar binnen te halen is niet altijd makkelijk, zo vertelt Suzan van Beek, woordvoerster van Arriva.

“Het was maandag natuurlijk behoorlijk slecht weer. Wij hebben veel mensen die continu op de weg zitten, op verschillende locaties. Dat kan gaan van steden tot gehele provincies. Die personen laten ons hun bevindingen op de weg weten.”

Die bevindingen zijn uiteindelijk leidend bij een besluit: “Op basis van die ervaringen nemen wij zo’n beslissing. De veiligheid staat voorop. Niet alleen van onze chauffeurs, maar natuurlijk ook van de reizigers”, aldus Van Beek.

Veiligheid
Daar houdt Arriva altijd rekening mee. De vervoersorganisatie kijkt altijd naar de veiligheid, waarna er een dergelijk besluit wordt genomen. Maandag kon de organisatie die niet garanderen door het winterweer, waardoor de bussen in Tilburg naar binnen gingen.

Eigen initiatief
Toch waren er enkele chauffeurs die het risico wel namen. Zo ook de buschauffeur van lijn 327 richting Breda. Hij reed gisteren op eigen initiatief. De rest van zijn collega’s bleef binnen, wachtende op het teken van Arriva, totdat zij de gestrande reizigers weer konden vervoeren.