‘s-Hertogenbosch Het ‘houd uw kinderen aangelijnd ‘ bord dat op woensdagavond in een speeltuin in de Willem Barentzstraat is geplaatst is in de vroege morgen verwijderd door de gemeente. Buurtbewoners denken dat het om een grap gaat. ‘Ik kan me niet voorstellen dat iemand last heeft van de kinderen hier’, zegt een 80-jarige buurtbewoner.

Wie het bord in de speeltuin heeft geplaatst is nog een raadsel. De gemeente heeft het bord vanochtend weggehaald en is nog aan het gissen naar de dader. De buurtbewoners zelf hebben ook geen flauw idee wie er achter de volgens hen ‘ludieke’ grap zit. “Ik vind het maar een grote lafaard. Als hij wat lef had gehad, had hij zijn naam eronder moeten zetten, dan was de grap geslaagd.”

foto: Bernt van Dongen

Vraagtekens
Er wordt in de wijk ook niet begrepen waarom het bord er is neergezet. “Ik kan snappen dat je last hebt van het gegil van de kinderen, maar dat gebeurt overal. Ik vind het schitterend dat die kinderen hier spelen, de buurt leeft juist hierdoor. Bovendien is dit een goede buurt. “Twintig jaar geleden was het veel erger, toen wou ik zelfs verhuizen. De laatste jaren is het echt een stuk beter geworden en ik zou hier van mijn leven niet meer weg willen,” zegt een man met een zwaar Brabants accent die alle jaren in de wijk woont.

De ophef in de buurt is er niet minder om: “Iedereen praat erover, zelf wist ik niet wat het was, omdat ik tegen de andere kant van het bord aankeek. Ik dacht dat het een bord was, waarop stond dat honden hier niet mochten komen. Ik ben erachter gekomen door de bovenbuurvrouw. Zij heeft de foto op Facebook gezet en zo zijn de meeste mensen er hier achter gekomen,” besluit een buurtbewoonster.

De gemeente wilde verder niet op het voorval reageren.