Bakken op het strand of skiënd van de piste?  Nederlanders gaan steeds vaker op zonvakantie in de wintermaanden. De Nieuwsredactie zoekt uit welke bestemmingen het populairst zijn.

De temperatuur in Nederland ligt in de wintermaanden rond de drie graden, niet echt een aangename temperatuur. Veel mensen pakken daarom het vliegtuig naar een warmere locatie. De top bestemming bij D-reizen is de Canarische Eilanden. “Deze bestemming is zo populair omdat de Canarische Eilanden heel gevarieerd zijn. Je kan er echt van alles doen: op Gran Canaria heb je de zandduinen, er zijn verschillende water- en pretparken en je kan gewoon lekker op het strand liggen”, zegt Melissa de Vries van D-reizen.

Temperatuur is erg belangrijk voor de Nederlanders die op vakantie gaan. “Nederlanders kiezen hier ook voor omdat het daar gegarandeerd warm is. Het vasteland van Spanje is voor hun veel te koud”, aldus de Vries. Ook bij marktleider TUI zijn de Canarische Eilanden de populairste bestemming.

Hier een overzicht van de populaire bestemmingen in de wintermaanden: de blauwe bolletjes staan voor D-reizen, de groene voor Transavia en de rode voor TUI.