Bron: Pixabay

Dit was een geweldig jaar voor de gamers. Vooral met de komst van de Nintendo Switch heeft de gamewereld genoten afgelopen jaar.

De Nintendo Switch zorgde voor een overweldigende reactie vanuit de gamewereld. Met de console kun je spelen op je televisie, maar ook zoals vroeger met een Gameboy of Nintendo DS.

Lucas May, hoofdredacteur bij Gamer.nl vond het gamejaar ‘fantastisch’ en noemt als een van de hoofdoorzaken de console. “Het belangrijkste is dat er voor deze console vet goede games uitgebracht worden zoals Super Mario Odyssey en Zelda: Breath of the Wild. Je moet iets hebben wat mensen willen spelen, en dat is gevonden. Je ziet dat andere externe bedrijven zoals Electronic Arts, Rockstar en Bethesda allemaal hun spellen uitbrengen voor de Switch. Dat is iets wat ze bij voorgaande consoles van Nintendo niet altijd deden.”

Naast de Nintendo Switch verschenen verschillende grote games. Denk hierbij aan Call of Duty: World War II en Horizon Zero Dawn. Ook deze games hebben bijgedragen aan een goed jaar voor de gamers. May: “We hebben echt grote klappers gehad dit jaar. Vorig jaar waren er ook wel klappers, maar wel minder groot. Uncharted 4 en Overwatch waren bijvoorbeeld echt goed, maar hadden niet zo’n reactie als de games uit 2017.”

Volgend jaar
May voorspelt vooral een ‘leuk’ 2018. Red Dead Redemption 2 en Far Cry 5 zijn bijvoorbeeld twee titels die nog gaan komen. “Er moet nog veel worden aangekondigd, dus er komen nog verrassingen volgend jaar,” concludeert hij.

Zowel Red Dead Redemption 2 en Far Cry 5 komen in het voorjaar van 2018.