Bron
Geld verdienen met je Instagram foto’s is een droom van velen. Het platform is groter geworden en veel jongeren proberen een social influencer te worden. Maar kan dit nog wel? Instagramexpert Nikki van de Sanden, die zelf ruim 45 duizend volgers heeft, vertelt.

“Het is zeker nog wel mogelijk om een social influencer te worden, maar het is veel lastiger dan een jaar geleden”, legt ze uit. Instagram is het laatste jaar enorm gegroeid en blijft dit doen. “Daardoor wordt het steeds moeilijker om in de nieuwsfeed van je volgers te verschijnen.”.

Het platform wordt niet alleen groter, het verandert ook. Zo zijn er dingen veranderd met het nieuwe algoritme. Voorheen zag je de foto’s op chronologische volgorde verschijnen, maar nu op relevantie. Eerst konden mensen je posts vinden door het gebruiken van hashtags. “Nu is dit allemaal wat onduidelijk”, verklaart Van de Sanden. Ze merkt ook bij haar eigen account dat haar gebruikelijke methoden om te groeien niet meer werken.

Toch proberen?
Als je toch wilt proberen om ‘instafamous’ te worden, zijn er een verschillende trucjes die je kunt proberen. Volgens Van de Sanden is de connectie met je publiek heel belangrijk. Om ‘gevonden’ te worden tussen de vele accounts, geeft ze de volgende tips: “Probeer zo veel mogelijk reacties en ‘likes’ te krijgen op je foto. Dit kun je, naast het maken van goede foto’s, stimuleren door een ‘call-to-action’.” Op Instagram kun je een onderschrift bij je foto’s plaatsen. Als je daarin een vraag stelt, roep je je publiek op om te reageren. Ook is het belangrijk om zelf actief te zijn.