Karttalent Christian Douven (16), winnaar van het Sodi-wereldkampioenschap in 2017, weet duidelijk wat hij wil. Hij wil de top bereiken: ‘’Uiteindelijk is het ultieme doel natuurlijk de Formule 1.’’ Maar hoe bereik je die top eigenlijk als Formule 1-coureur?

Voordat je de autosport in kan, moet je eerst de kart beheersen. Dit gaat prima bij Douven, die een jaar lang de titel SWS Junior World Champion 2017 mag dragen. Hierna wordt het echter nog een stapje moeilijker. Dan komt namelijk het proces naar de autowereld: ‘’Een kart is simpelweg te duur, dus daarom moet ik eigenlijk altijd karts huren. Maar voordat je de autowereld in kan gaan, is het hebben van een eigen kart een must. Daarom ben ik al enige tijd op zoek naar een sponsor die me hierbij kan helpen. Een monteur en materialen die nodig zijn, kan ik in mijn eentje namelijk niet betalen’’, vertelt Douven.

Het bezitten van een kart garandeert Douven geen gouden ticket naar de Formule 1: ‘’Met een eigen kart kan ik uitgroeien en daarmee mezelf in de kijker proberen te spelen, om zo de autowereld in te kunnen. Maar ook dan moet ik mezelf bewijzen en hopen op een grote sponsor die me de kans wil geven bij de Formule 1.”

Foto: Wikimedia/Jake Archibald